wood

Vad betyder egentligen wood on wall?

Blogg

“Wood on wall” är en relativt vanlig sökning på internets sökmotorer. Men vad kan det vara som folk söker efter? Det mesta är troligtvis hemrenoveringar, men såväl poesi som leksaker och religiösa symboler förekommer också som svar på denna sökning.

Wood on wall – vad ger sökningen?

LeksakWooden railway on wall, working train.
Dekoration till hemmetWooden archery battlement on wall.
I dikten”Stopping by Woods on a Snowy Evening” och ”Mending Wall” – två dikter av Robert Frost
Religiös ikonJesus statue, wood on wall.

Wood on wall som uttryck vid hemrenovering

Vanligast sammanhanget där man stöter på uttrycket “wood on wall” är vid hemrenovering. Det är olika tekniker man kan anväda sig för att uppnå olika resultat:

  • “Wall paint on wood” är en färgteknik där man målar på träväggar för att ge dem en ny färg eller en ny textur. Detta kan vara ett bra sätt att uppdatera ett rum eller att skapa en ny stil.
  • “Veneer wood on wall” är en teknik där man använder träfanér, det vill säga tunna skivor av trä, för att täcka en vägg och ge den en trälook. Detta kan vara ett bra alternativ om man vill ha en trävägg men inte vill använda hela träplankor.
  • “Simple wood wax polish on plaster walls” är en teknik där man använder en enkel trävaxpolish på gipsväggar för att ge dem en fin glans och skydda dem mot skador. Detta kan vara ett bra alternativ om man vill ha en naturlig look på väggarna utan att måla dem.
  • “Milk paint on wood walls” är en teknik där man använder mjölkfärg för att måla träväggar. Mjölkfärg ger en unik och rustik look som kan vara bra för att skapa en shabby chic eller vintage stil.
  • “Installing wood planks on wall” är en teknik där man monterar träplankor på en vägg för att ge den en trälook. Detta kan vara ett bra alternativ om man vill ha en naturlig och rustik look på väggarna utan att använda hela träpaneler.

Bra sätt att laga hål i träväggar

Om du fått hål i dina träväggar finns det bra sätt att åtgärda det. På nätet kan du få bra uppslag och idéer till hur du lagar ett hål i träväggar. Det finns olika sätt att göra detta, till exempel genom att fylla skadan med träspackel och sandpappra ner den, eller genom att byta ut den skadade väggen mot en ny.

Du kanske också är intresserad av att veta hur du reparerar färg som släppt på en trävägg. Precis som vid en enkel skada kan du fylla med träspackel och slipa. Därefter målar du. Du kan med fördel använda en touch-up pen för att fylla i mindre skador. 

Vad sökningar kopplade till “wooden wall” kan ge

En sökning på “wooden railway on wall, working train” ger en leksak som är utformad som ett träbanetåg som kan köras på en vägg. Detta kan vara ett roligt och interaktivt sätt att skapa en tågbana som löper över hela rummet utan att ta plats på golvet – eller helt enkelt bara ge ett mysigt tågtema i ett barnrum.

Söker man på ”Stopping by Woods on a Snowy Evening” får man en dikt skriven av Robert Frost som handlar om en person som stannar vid skogen en snöig kväll och som funderar på livet och sin plats i världen.“Mending wall” är en annan dikt av Frost som handlar om att bygga och underhålla murar mellan människor.

Religiösa ikoner kopplade till wood on wall

En sökning på “Jesus statue wood on wall” ger information om en dekoration i form av en trästaty av Jesus. Denna staty kan användas som en religiös dekoration eller som en del av en tematisk inredning. Du kan gå ett steg längre i denna dekoration genom att söka efter en “Jesus statue human like wood on wall”. Då får du en trästaty av Jesus som ser mer mänsklig ut, det vill säga som om statyn är en skulptur av en verklig person. 

Wood on walls i växtriket

Sökningar på “plant that grows on walls and has thick wooden stem” ger en växt som växer på väggar och har en tjock, träliknande stam. Ett exempel på en sådan växt kan vara en murgröna eller en klematis. Dessa växter kan användas för att dekorera väggar och skapa en naturlig och grön touch i hemmet eller på ditt hus.