Bloggbevakning

Blogg

Bloggar har fått ett rejält fotfäste sedan internet kom och därmed likaså influencers på internet och socialmedia. Men nu finns det en blogg om bloggare som dessutom är en av Sveriges största bloggare.

Camilla Gervide på Bloggbevakning

Camilla Gervide driver en blogg där hon granskar bloggar med ca sex till åtta miljoner sidvisningar i månaden. Hennes blogg heter Bloggbevakning och började 2016. Med sin blogg synar och kommenterar hon i sin blogg om andra bloggprofiler på sociala medier som tiktok eller instagram, hur de lever, skriver och andra goda grejer.

Camilla Gervide med Bloggbevakning är inte ensam det finns andra och en är Stoppa Pressarna som även de rapporterar om bloggare och influencers.

Vad säger Flashback om Bloggbevakning?

Det finns en lång livlig tråd på flashback om Camilla Gervide och hennes blogg. En del tycker hon går för hårt fram mot vissa och andra tycker det är bra att influencers och bloggare blir kritiserade och granskade.

Populära bloggar hos Bloggbevakning

Löwengrip Bloggbevakning

En av Sveriges tidiga och största bloggar är Blondinbella eller Isabella Löwengrip som hennes riktiga namn är. Isabella Löwengirp startade vid 15 års ålder bloggen Blondinbella Bloggbevakning och blev Sveriges första stora sociala påverkare eller influencer. Senare växte den och då blev bloggen Sveriges tredje största privatblogg. Blondinbella startade även andra företag och blev mycket framgångsrik men inte utan hård kritik och granskning. Det var mycket diskussion om Blondinbellas antal av unika besökare på hennes hemsida då hon påstod att hon hade 1.5 miljoner varje vecka men Camilla Gervide med bloggbevakning avslöjade att det rörde sig om endast 250 000.

Julia Franzen bloggbevakning

är vår första Bachelorette Sverige som också bloggar och har många följare på socialmedia. Julia sökte en assistent på sin blogg som kunde hjälpa henne med dagliga sysslor. Arbetsbeskrivningen var väldigt detaljerad som typ, väck Julia på morgonen, se till att Julia och sätt på morgonmusik. Julia fick mycket kritik inte allra minst i bevakningsbloggen av Camilla och i kommentarsfälten.

Jannike ”Bisse” Nordström

Riktade stark kritik till Bloggbevakaren när Camilla la ut en förlossningsbild från Bisses blogg. Kommentarsfälten fylldes snabbt av elaka kommentarer om hennes utseende. Vilket ledde till att Bisse anmälde till Nyheter24 som Bloggbevakning ligger hos. Nyheter24 skulle vidta åtgärder för att se till att sådana hatkommentarer inte ska få finnas kvar. Camilla förvarade sig genom att fråga varför hon gick in och läste kommentarer om hon visste att det skulle vara kritiska.

Andra bloggare

kända bloggare som ng bloggbevakning följer och skriver om är Anna Book, Hanna Persson (Hanapee) och My Martens bloggbevakning.