Allt om TV4 Kalla Fakta Göran Lambertz

Blogg

Under en julaftonskväll hade Göran Lamnertz samlag med en kvinna som senare kom att anklaga honom för våldtäkt. I TV 4 Kalla Fakta Göran Lambertz och kvinnan har haft olika versioner av vad som faktiskt har hänt. Medan kvinnan har hävdat att Göran Lambertz våldtog henne har Lambertz som tidigare toppjurist viftat bort anklagelserna och menat att kvinnan ljög. Trots att Lambertz nekat till brott blev han häktad för sannolika skäl till våldtäkt.

Bakgrunden till situationen

Kvinnan hade förlorat sin far i tidig ålder och saknade under hela sin barndom en fadersgestalt. Därför blev Göran Lambertz en viktig person i hennes liv. På en julafton hade de kontakt via sms och samtal som till slut resulterade i att de hade samlag. Lambertz menar att kvinnan tog initiativ och var väldigt aktiv under samlaget, medan kvinnan hävdar att hon inte givit samtycke.

Våldtäkt eller inte?

Kvinnan har med hjälp av video- och ljudinspelningar och dessutom sms-konversationer som ägde rum under julafton försökt fälla Lambertz för våldtäkt. I TV4 Kalla fakta Göran Lambertz finns bevis som styrker berättelsen som blivit framförd av kvinnan. Trots att kvinnan delat med sig av omfattande bevismaterial blev ärendet nerlagt efter två veckor av utredning. Anledningen var att det saknades bevisning för en fällande dom, enligt kammaråklagaren.