arm pit 2

Absolut Torr – en deodorant som håller torrt

Blogg

Att gå omkring med stora blöta ringar under armarna är inget man vill. Ofta har man provat olika deo utan något långvarigt resultat. Då kan Absolut Torr vara en lösning att prova. Som allt annat är det bra att prova på ett litet ställe och se så man tål den först.

Snabbfakta om situationer när Absolut Torr kan vara en lösning

KlimakterietVärmevallningar
GymmetFör att slippa svettringar i tröjan
På nattenOm man nattsvettas
HuvudetOm man svettas mycket på skalpen

Håll svetten på halster

Går man runt och känner hur man svettas kan man uppleva det som väldigt jobbigt och alldeles pinsamt. Kruxet är att det egentligen inte är pinsamt utan naturligt, men ändå väldigt jobbigt för den som svettas. Idag när allt ska vara rent och fräscht så reagerar folk på ett annat sätt om någon har svettringar under exempelvis armarna.

Tycker man det är jobbigt så kan man gå och prata med personalen på Apoteket. De träffar många kunder som har detta problem och vet vilka produkter som är bra. Det går också att använda olika typer av produkter för olika personer. En del vill ha en roll on medan andra hellre använder wipes när de känner att svetten behöver förhindras. 

Apoteket kan ge svar på frågorna

Man kan i förtroende fråga personalen ”hur funkar Absolut torr?” utan att bli generad och röd i sitt ansikte. Personalen på olika apotek är kunniga och duktiga på många olika produkter i deras sortiment. De kan ge tips om olika salvor, krämer med mera när något svider i huden. Har man kli i hårbotten går det också att få bra tips av den kunniga personalen.

Som nyförlöst mamma kan det vara lite problem med amning och även där har de bra tips och tricks. Det är i många fall bättre att prata med personalen på apoteken än att söka i trådar på Flashback för medicinsk kunskap. Visst finns det läkare och sjukvårdspersonal som hänger i flashbackstrådar också, man vet dock inte vem som sitter bakom den andra skärmen. Det kan ju lika gärna vara en lokal medicinman utan vettig kunskap.

Absolut Torr har en innehållsförteckning med alla svar

Är man nyfiken på eventuella biverkningar kan man läsa bipacksedeln. En bipacksedel medföljer alla produkter man köper på apoteket. Det är sällan det blir farligt med Absolut Torr, men det är ändå bra att läsa på innan man börjar använda. Är man av den hypokondriska typen är det kanske bättre att börja på en liten yta först och se om man reagerar. Vill man veta vad det är för innehåll i Absolut Torr så finns den innehållsförteckningen också på bipacksedeln.

Några biverkningar av Absolut Torr som innehåller aluminiumklorid:

  • Sveda
  • Klåda
  • Stickningar i huden
  • Röd hud

När man letar recensioner på nätet kan man få tips om svett i allmänhet och om Absolut Torr i synnerhet finns det många bra tips. En del använder det exempelvis i ljumskarna när de tränar för att inte få skav av tighta byxor när man svettas. Ett av de mindre bra tipsen var någon som hade rumpsvett. Det slutade med blåsor och ett besök på vårdcentralen. Med andra ord, använd Absolut Torr där den rekommenderas att använda och känn hur svetten uteblir.

Svetten blir ett minne blott

Det är lätt att tro att svetten ska rinna och att det inte finns något hjälpmedel. I dagens moderna tid är det skönt att internet och google finns. Även om det finns många kvacksalvare och husmorskurer så går det för den den källkritiska att hitta hjälp. Att våga ta steget och erkänna för sig själv att svetten utgör ett problem är det första steget.

Ibland kanske inte omgivningen har reagerat på svetten, men man vet ju vad man själv känner. Så, idag är första steget mot en mindre svettig vardag. En mindre svettig fest. Ett mindre svettigt liv. Ett liv där man kan dra på sig tröjan utan att stoppa ner en extra i väskan. Ett roll med den nya deon och ut mot det nya livet!