Ballonger till kalas: Det här ska du tänka på

Blogg

Om du planerar inför ett kalas eller någon annan typ en festligt event som du vill ska sticka ut i mängden är ballonger ett bra sätt att skapa en kul och festlig stämning. Ballonger är något som har använts sedan långt tillbaka i tiden i samband med barnkalas såväl som på företagsevent.

Ballonger till kalas

Vidare i artikeln kommer du kunna läsa mer om vilka olika sorters ballonger som finns att välja bland, tips på hur du fyller dem med helium och hur du kan tänka för att välja de rätta ballongerna för kalaset.

Olika sorters ballonger

Numera är utbudet på olika sorters ballonger väldigt stort. Det finns givetvis de klassiska runda ballongerna i regnbågens alla färger som du kan fästa i ett snöre eller låta sväva upp i taket om du vill dekorera taket.

Utöver de klassiska ballongerna så finns det andra varianter av ballonger att välja bland. Om du planerar ett kalas eller en fest för att fira någons födelsedag finns det sifferballonger som formar födelsedagsbarnets ålder. Det finns även folieballonger som har texter såsom happy birthday vilket passar bra på ett födelsedagsfirande.

Ballonger kan ha olika teman och de kommer med olika texter, i olika färger och mönster.

Vill du att gästerna ska komma i extra festlig stämning kan du välja konfettiballonger. Denna variant av ballong är transparent och innehåller konfetti.

Ska festen ske på kvällstid finns det LED-ballonger som gör att ballongerna lyser upp i mörkret.

Förutom att det finns olika varianter av ballonger i olika färger och mönster kommer de även i olika former och material. Till exempel i folie eller latex.

Sist men inte minst kan du också välja att köpa hem ballongbågar som du kan dekorera lokalen med.

Med andra ord kan du hitta ballonger för kalaset. Oavsett vilket tema det är, när på dygnet och personlig smak så finns det passande ballonger.

Dekorera med ballonger – våra bästa tips

Nu när du vet att det finns många olika sorters ballonger att välja bland så kan det vara inspirerande att få tips inför att du ska börja dekorera med ballongerna du har valt ut.

Till att börja med kan det vara bra att använda helium när du ska blåsa upp ballongerna. Då köper du helt enkelt till en heliumtub. För att fylla ballongen ska du använda tubens munstycke. Fäst ballongens ände i munstycken och tryck försiktigt på med helium. Det är viktigt att du är försiktig eftersom helium avger högt tryck. När ballongen fått tillräckligt med luft kan du sluta ballongens ventil. Därefter svävar ballongen i upptill en vecka.

Förutom att du kan köpa helium finns det även pumpar som avger luft som är smidiga att använda om du vill blåsa upp ballongerna snabbt och effektivt.

När du har blåst upp ballongerna finns det inga begränsningar på hur du ska dekorera. Du kan till exempel välja att låta ett gäng ballonger sväva upp till taket och dekorera det. Det finns snören och tejp du kan använda för att fästa ballongerna. För att minska risken att ballongerna ska sväva iväg kan du fästa dem i en vikt eller köpa till en särskilt ballongvikt.

Många väljer att ha ballonger i olika färger. Det du ska tänka på då är att färgerna ska vara fina tillsammans. Välj ut en grundfärg, till exempel blå och därefter kan du addera ballonger i neutrala färger såsom silver, vit, svart eller guld.

Köp ballonger

För att få tag på billiga ballonger inför kalaset kan du handla det du behöver online. En sida som säljer ballonger och andra kalasdekorationer är tingeltangel.se.

Är du osäker på vilka ballonger du ska köpa ska du utgå från vilka färger barnet gillar. Det finns ballonger i alla färger och därför kan du hitta ballonger ditt barn kommer att uppskatta. Du kan också utgå från ett tema om kalaset har ett sådant. Ska det vara frosttema passar det till exempel bra med ballonger i färgerna vit, blå, silver, rosa och lila. Om du, eller ditt barn älskar pastellfärger finns det passande ballonger för er. Gillar ditt barn djur finns det ballonger i form av olika djur.