Humble group AB är ett svenskt företag registrerat på Noel Abdayem med adress Klara Norra Kyrkogata 29 i Stockholm. Bolagsformen är ett aktiebolag med registreringsår 2009, och ursprungligen hette bolaget Bayn group, men bytte namn till Humble group 2014, då det listades på Nasdaq. Kortnamnet Humble fungerar som en koncern med i dagsläget över 40 företag. I bolagets senaste rapport redovisades ett kapital på 6613 MSEK för hela år 2021.
Snabbfakta om Humble group
Företaget | Humble group är en konsumentvarukoncern. Aktiens namn är HUMBLE och listades på Nasdaq 2014.Även egen e-shop med flertalet märken inom “sustainable functional food, health and beauty” |
Ägare och styrelse | Ägare/grundare: Noel Abdayem Ordförande: Peter Werme Ledamöter: Björn Widegren, Henrik Patek, Dajana Mirborn, Hans Skruvfors, Ola Cronholm, |
Produkt | FMCG (fast moving consumer goods) + 40 företag inom mat, snacks, skönhet och hälsa |
Omsättning | 6165 MSEK i december 2022 |
Moderna affärsidéer och snabba flöden för Humble
Noel Abdayem har med Humble utvecklat och organiserat nätverk kring begreppet FMCG, som är engelska för Fast Moving Consumer Goods, snabbrörliga konsumentvaror, även kallat konsumentförpackade varor, som konsumeras alternativt används upp och till ett behov som behöver fyllas på nytt. Det är en marknad där produkter säljs snabbt och till en ofta ganska låg kostnad, vilket gör att ekonomiska flöden gör precis så som det heter – fast moving.
Nästan alla konsumerar i dag FMCG och prognosen säger att det sannolikt kommer att öka under de närmaste fem åren. I runda slängar står FMCG redan nu för nästan hälften av den globala konsumtionen. De expanderar kontinuerligt och exempel på det är nya förvärv av bolag som till exempel Privab, grossist och logistikpartner i Sverige m.fl.
Vad Humblekoncernen säljer är varor som ingår i deras vision om hälsa. Det är mat, snacks, skönhet och hälsoprodukter som lanseras som bra för både dig och planeten. Om du är nyfiken på en del av sortimentet kan du besöka humblegroup.shop.

Aktien HUMBLE
Vid datum 2022-12-22 är börsvärdet på Humbleaktien 8,92 SEK och har sjunkit något det senaste dygnet, men ändå legat någorlunda stabilt de senaste 5 dagarna. Högsta pris var med 29,55 SEK den 2021-11-12, men om du känner dig sugen på att köpa så bör du tänka dig för.
Att köpa aktier kan vara trixigt. Avanza marknadsför avgift på 0kr vid köp, men menar att man tar ut courtage i olika klasser vid försäljning. På Flashback går aktiediskussionerna höga vad gäller vinster, förluster och procentsatser. Där kan man läsa spekulationer om Humbles upp- och nedgångar, men även omdömen om styrelsens strategier, och citat från VDn Simon Petrén.
Det finns för övrigt också flera forum, till exempel investing.com, där tonläget är ett annat än på Flashback som i jämförelsen i stort är pessimistisk bland investerarna. Ett annat tips är att lära sig så mycket som möjligt om aktien man vill investera i, då kan man börja med att söka på allabolag.se. Just när det gäller Humble (Humble group AB) så kan det förväxlas med Humble group ltd, som är registrerat på adressen 2 Battersea Rise, London, England, SW11 1ED. Därför gäller det att göra sin research väl.
Kuriosa kring Humble
Medlemmar av ledning och styrelsens eget förvärv av aktieinnehav (volym – antal aktier x pris – t ex 8,92 SEK den 2022-12-22), mer info finns listat i Dagens Industri:
- Noel Abdayem volym 14 478
- Marcus Stenkil volym 6470
- Ola Cronholm volym 4375
- Johan Lennartsson volym 2268
- Simon Petrén volym 9000
- Patrik Edström volym 10 000
“The humble way”
Koncernen Humble group AB har en tanke och ideologi bakom sig. Nämligen att utveckla FMCG-industrin mot en hållbar konsumtion. De ställer sig bakom Brundtlandkommissionen om hållbar utveckling. På hemsidan skriver de själva att deras hållbarhetsarbete stämmer väl med vetenskapen om vår planets begränsningar och företagens ansvar. De menar att de har utvecklat ett ramverk för sin egen roll i det hållbara samhället och därmed skapat ett namn som visar de (öd)mjuka värdena. Paradoxalt i en värld av snabbkonsumtion, eller hur?