Nordic Wellness är Sveriges största träningskedja

Guider

Gymkedjan erbjuder träning runt om i hela Sverige och har 296 aktiva klubbar med 400 000 medlemmar totalt. De erbjuder olika sorters träning och hos dem kan du prova på allt från till exempel styrketräning, cardio, träning ute i deras gym, dans och träning online.

Nordic Wellness har alltid de senaste maskinerna och de är alltid i bästa skick. De flesta gymmen har crosscage-burar där funktionell träning kan utövas. Förutom detta erbjuder de personlig träning. De har träning för hela familjen, yngre som äldre.

Om det är så att du är under 16 år behöver du ha med dig målsman för att provträna. Detta för att samtycke krävs av en myndig person, för att kunna registrera personuppgifter för den minderåriga.

Nordic Wellness

Innan du bestämmer dig för att investera i ett gymkort hos Nordic Wellness kan du få prova på att träna gratis i en vecka. Detta erbjudande gäller endast nya kunder och du kan ta del av detta en gång per år. Du bör tänka på att den klubb du besöker ska vara bemannad för att du ska kunna träna under din provvecka.

Nordic Wellness

Lokala avvikelser kan förekomma och gratis provträning finns inte att nyttja under juni, juli och augusti.

Träna i grupp

Gymkedjan erbjuder gruppträningspass i världsklass och de har någonting som passar alla medlemmar. Alla instruktörer är utbildade och har licens för att leda de gruppass som erbjuds och i samarbete med det kända gruppträningsföretaget Les Mills skapas en miljö som innehåller både delad kunskap och glädje. Under passen inspireras du av andra som också tränar men även av den instruktör som håller i passet.

Nordic Wellness erbjuder även onlineträning

Nordic Wellness erbjuder också träning online vilket har visat sig vara ett smart och smidigt koncept. Tjänsten heter ”Wellness Online” och är tillgänglig för alla som har träningskort som gäller på alla klubbar i Sverige. Det finns också möjlighet att endast köpa medlemskap som ger tillgång till onlineträningen, vilket både är smart och förmånligt. Det kostar endast 99 kronor per månad och då får du ett mycket brett utbud av bra träning att utföra på hemmaplan.

Padel på Nordic Wellness

En ny trend som kommit är padel och även Nordic Wellness erbjuder denna träningssort. De erbjuder moderna padelbanor som ligger nära gymmen. Det gör i sin tur att du kan kombinera padel med annan träning. Är du dessutom medlem hos Nordic Wellness får du alltid minst 20 % i rabatt på alla padelbokningar du gör.

Fri träning ute i gymmen

Träningskedjans gym är utrustade med de senaste maskinerna för att optimera din träning. Tanken är att du ska uppnå synliga resultat vilket i sin tur kan leda till återkommande träning, bra hälsa och ett gott mående.

Styrketräning är bra för kroppen och det förbättrar din ämnesomsättning. Förutom detta så ökar den din uthållighet, sänker blodtrycket, stärker dina leder samt motverkar benskörhet. Att träna styrka är dessutom bra för den psykiska hälsan eftersom det har visat sig att denna träningsform minskar oro, ångest samt depression.

I gymmet kan du också träna konditionsträning och då blir din kropps förmåga att syresätta sig mycket bättre. Du tränar också uthålligheten och konditionsträning, även kallat cardio, är bra för ditt humör, viktminskning och även bra för hjärtat.

På Nordic Wellness har du alltid tillgång till maskiner så som löpband, cyklar samt roddmaskiner, med mera.

Träna utomhus

En del av de gruppass som Nordic Wellness erbjuder innefattar utomhusträning. De har bland annat löparklasser samt klasser med powerwalk. Utbudet av utomhusträning varierar mellan alla träningsklubbar så vill du veta vilka pass som erbjuds hos just den klubben där du tränar, kan du fråga i receptionen, titta i appen eller läsa om detta på hemsidan.

Träning för barn och ungdomar

Gymkedjan har också träning för barn och ungdomar. För de yngsta har de konceptet Junior Dance, Junior Gympa samt Junior Gymnastics, medan de har Junior Yoga och Move It för de lite äldre. Gemensamt för de alla är att de är 45 minuter långa och att de pågår i 12 veckor (med undantag för lov). Läs mer om de olika nedan:

Junior Dance och Junior Gympa

Det här är en dansskola som inspireras av streetdance och alla deltagare dansar till populära barnlåtar. Passar för åldrarna 2–3 år (med förälder), 4–5 år samt 6–8 år.

Här får du lära dig grunderna i gymnastik och det är att hoppa, rulla, balansera, göra kullerbyttor och att hjula. Denna träningssort passar för barn som är 2–3 år (med förälder) samt 4–5 år och 6–8 år.

Junior Gymnastics

Detta är en blandning mellan gymnastik och akrobatik. Det innehåller också funktionell träning i form av att stå på händer, hjula, fristående volter och akrobatiska övningar. Junior Gymnastics fokuserar på att träna kroppskontroll och styrka. Denna sortens träningspass är till för de barn som är 6–8 år.

Junior Yoga

För juniorer finns ett koncept som erbjuder rörlighetsträning, träning av kroppskontroll samt styrketräning. Detta passar barn som är 6–8 år samt 9–11 år.

Move It

Detta är en dansskola som har grunden i streetdance och deltagarna dansar till populära låtar. De får testa olika dansstilar varje termin och denna typen av träning passar bra för barn som är 9–11 år samt 12–14 år.

Seniorträning

Om du är senior är du självklart välkommen att träna hos Nordic Wellness. Hos gymkedjan får du anpassad träning för att få så bra kondition, styrka, rörlighet och balans som möjligt. Du får även ditt medlemskap till ett förmånligt pris. Det finns också gruppträningspass för dig som senior att nyttja.

Bli medlem

Genom att besöka Nordic Wellness hemsida kan du bli medlem och det blir du genom att trycka på den gröna knappen högst uppe till höger, på startsidan. När du kommit in på sidan ”Bli medlem” navigerar du dig till nästa steg där du fyller i om du är vuxen, student, senior eller ungdom.

Du väljer sedan vad för typ av träning du vill utföra och ditt medlemskap bygger på detta. I detta steg får du även se vad det kommer att kosta för dig att teckna just det medlemskap som du valt. Det går också bra att besöka någon av klubbarna runt om i landet för att få hjälp med att starta ett nytt medlemskap. Kostnad för armband som används vid inpassering i gymmet tillkommer alltid.

Boka träningspass

Du kan antingen ladda ner applikationen ”Nordic Wellness” i din telefon och logga in där för att boka träningspass. Förutom det kan du besöka hemsidan och logga in på din profil med de inloggningsuppgifter du skapt. Här kan du söka efter olika pass och sedan boka in det pass du vill träna. Smidigt och enkelt!

Var finns de olika klubbarna?

De har olika träningsklubbar på en del platser i vårt avlånga land. Vissa orter har flera anläggningar och det finns träningsmöjligheter i följande städer och orter:

 • Malmö
 • Göteborg:
 • – Backaplan
 • – Almedal
 • – Mölndal
 • – Frölunda
 • – Partille
 • – Kviberg
 • – Lindholmen
 • Linköping
 • Norrköping
 • Växjö
 • Karlstad
 • Jönköping
 • Stockholm:
 • – Sköndal
 • – Odenplan
 • – Kungens Kurva
 • – Huddinge
 • – Barkarby
 • – Haninge Port 73
 • Ramlösa
 • Halmstad
 • Örebro
 • Umeå
 • Helsingborg

Besök hemsidan för att se alla öppettider för de olika träningsklubbarna.

Företagsträning för dina anställda

Förutom ovan nämnda träningsmöjligheter kan även din personal bli erbjuden träning hos Nordic Wellness. Forskning har också visat att anställda som rör på sig mår mycket bättre i sin vardag. Friskvårdsbidraget kan dessutom användas för träning hos gymkedjan.