Världens största kanin Darius

Guider

Visste du att Guinness World Records för världens största kanin motsvarar storleken på en liten åsna? Du läste rätt och kaninen är född och uppvuxen i Storbritannien. Förutom den imponerande storleken är Darius väldigt snäll och trevlig.

Den brukar tycka om att umgås med människor och ta kort med barn. Dessutom äter Darius väldigt mycket vilket inte är så konstigt med tanke på storleken. Låt oss kika närmare på rekordkaninen och hur den har kunnat bli rekordstor.

Det viktigaste om världens största kanin Darius

Rekordkaninen Darius kom till livet den 4 april 2010 i England. Kort därefter hade den växt sig så pass stor att den år 2014 blev utsedd till världens största kanin. Trots att Darius är väldigt storväxt äter den mat som alla andra kaniner, däribland grönsaker, hö och ibland äpplen.

Vad är hemligheten till att kunna bli så enormt stor? Eftersom uppfödarna ville utveckla en riktigt stor utställningskanin har Darius likt många andra kaniner blivit framavlad.

Hur vanligt är det med jättekaniner?

Det har funnits jättekaniner under väldigt lång tid och det har under åren blivit vanligare att få fram jättekaniner med selektiv avel. Darius är 1,3 meter lång och väger 49,4 kilo och dessutom finns jättekaninen Alice, fransk lop på 22,5 kilo och Benjamin, en amerikansk fuzzy lop på 19 kilo.