SEO Strategier för 2022

Guider

I SEO-världen kanske du har hört att länkar är ”nyckeln” till framgång. En länkstrategi som fungerar för dig är avgörande om du vill få ut det mesta av din sökmotortrafik.

Varför är SEO-länkar så avgörande då? Låt oss ta en titt.

Du kan tänka på länkar som ”backlinks” från andra webbplatser som pekar tillbaka till dig. En webbplats popularitet bestäms av antalet ”bakåtlänkar” den får.

Enligt sitt eget rykte, historia och auktoritet i området tilldelas varje bakåtlänk en viss mängd ”juice”. Det är bättre att ha högkvalitativa bakåtlänkar från välrenommerade källor än lågkvalitativa från skumma källor.

Länkar till din sajt är absolut nödvändiga om du vill ranka bra för konkurrenskraftiga sökord.

Med hjälp av dessa 8 metoder kan du enkelt generera bakåtlänkar till din webbplats som hjälper dig att rangordna för dina önskade sökord.

Rekommendationer

Att använda vittnesmål som bakåtlänkar är ett enkelt sätt att öka din synlighet på internet. Glöm inte att lämna in en recension om du köper något nytt online. En länk till din webbplats ingår ofta i vittnesmål för att fastställa att granskaren är en riktig person.

Bokmärken

Med sociala bokmärken kan du lagra och dela dina favoritwebbsidor med andra för att läsa dem vid ett senare tillfälle. (Samtidigt ger det en SEO-länk.)

Pressmeddelanden

Tvärtemot vad många tror, kräver ett bra pressmeddelande inte att du är specialist på PR. Du behöver inte utföra något ”riktigt” arbete för att få ett pressmeddelande skapat och skickat ut till tiotusentals nyhetskanaler.

Kataloger med RSS-flöden

”RSS-katalogerna” som kan hittas över hela Internet är avsedda att hjälpa användare att upptäcka nya bloggar och webbplatser för att läsa om ett visst ämne. En bakåtlänk från dessa kataloger pekar på din webbplats när den skickas som ett RSS-flöde.

Bidrag till artiklar

”Artikelmarknadsföring är död”, enligt en populär övertygelse. Även om du tror det, kommer du att gå miste om några underbara länkar till din webbsida. Varje dag använder jag artikelmarknadsföring som en av de mest framgångsrika metoderna för länkbyggande.

Utmärkelser

Att organisera en årlig prisceremoni kan skapa mycket uppmärksamhet och bakåtlänkar för din webbplats. Om du vill vara effektiv på detta, behöver du åtminstone en viss trovärdighet inom ditt område.

Gör utmärkelser till din branschs bästa presterande och dela ut dem till dem som förtjänar dem. Detta är ett bra sätt att bygga din webbplats eftersom dessa personer vanligtvis är de mest populära och välföljda.

Du kan dra nytta av detta på flera sätt:

  • Målet är att få in fler läsare, beundrare och följare (eftersom det är roligt och annorlunda)
  • Få fram vinnarna med ”bra namn”, så kan du få länkar, tweets eller omnämnanden från dem.
  • Det är viktigt att bygga upp ett gott rykte för ditt företag eller din webbplats.

Det är möjligt att rangordna för konkurrenskraftiga termer med dessa åtta metoder enbart, använd dem därför! Prova nya saker tills du upptäcker vad som fungerar bäst för din webbplats, fortsätt sedan göra mer av det. För att hålla saker intressanta för sökmotorerna bör du ständigt experimentera med nya och uppfinningsrika tekniker för att skapa länkar.

Sajter som vi kan rekommendera:

hemnet.se
biltema.se
jula.se
smhi.se
arla.se
zalando.se
nordea.se
apotekhjartat.se
coop.se
svd.se
byggmax.se
ahlens.se
pinterest.se
systembolaget.se
elgiganten.se
allabolag.se
atg.se
avanza.se
svenskaspel.se
mediamarkt.se
tv4play.se
dn.se
bauhaus.se
di.se
mathem.se
cdon.se
lansforsakringar.se
postnord.se
ratsit.se
handelsbanken.se
fass.se
klart.se
viaplay.se
metromode.se
apoteket.se
telia.se
stadium.se
tv4.se
elle.se
nyheter24.se
hant.se
hornbach.se
internetmedicin.se
kivra.se
gp.se
tripadvisor.se
netonnet.se
ne.se
kry.se
access.service.gov.uk
idg.se
bygghemma.se
jollyroom.se